320 kbit bych se nebál rozdělit zhruba na 5-7 uživatelů aniž by docházelo k nějakému rapidnímu poklesu rychlosti. Samozřejmě, čím má síť méně uživatelů, tím k většímu poklesu může dojít. Je rozdíl když rozdělujete pásmo 320 kbit na 10 lidí, nebo 3200 kbit pro 100 lidí. Pak stačí když tam budete mít 2 stahovače a 128 kbit pak může být jen zbožným přáním.
To vše ale není jen o rychlosti. Není až tak velký rozdíl zda tam máte 128 nebo 90 kbit, ale jak tam máte
nulu, tak to už fakt poznáte. Nechci lobovat pro toho nebo onoho. Ostatně nejsem už občanem Kozmic takže je mi to srdečně jedno. Ale určitě bych se ptal na cenu připojení a garanci že to bude fungovat. A to v jakoukoli denní dobu. Je rozdíl když je garantem osoba která připojí 5 uživatelů, nebo firma která jich má stovky a má pokrytou celou prajzkou.
Zrovna minulý týden jsem to domlouval s Hlučínem. Sdělili mi toto stanovisko. Když nám dnes povolí Obecní úřad umístit na vodojem vysílač, tak jsme schopni do 1 měsíce připojit 30 uživatelů, tak jak jsme to udělali v Kobeřicich. Takže bych doporučoval Obecnímu úřadu ať už se konečně rozhoupe a přestane experimentovat s PODOU pro kterou je zajímavější pouze zprostředkovat konektivitu jedné osobě, než se starat o desítky malých uživatelů a řešit jejích problémy. Mimochodem, takové ceny které poskytuje Hlučín.Net neseženete u nikoho jiného (nepočítam CZFree, apod.).
A pozor, blíže se zima a už vidím jak někdo v třeskutých mrazech skáče po střechách a připojuje jednotlivé uživatele.